Rob van Ravenswaay Claasen Meubelmaker

Werkwijze

Ik maak voor u een ontwerp, begroot de benodigde materialen en werkzaamheden en stel een kostenraming op. Pas als wij het eens zijn over het voorstel, ga ik voor u aan de slag.

Hoe lang duurt het dan tot een werkstuk klaar is? Dat hangt sterk van het object af. Maatwerk, met de hand gemaakt, vraagt z’n tijd en kan niet overhaast gedaan worden. Het bewerken van mooi hout, goede verbindingen maken en de juiste afwerking vragen tijd en aandacht. Wij maken afspraken over de doorlooptijd. Het is duidelijk, u hebt uw meubel sneller in huis wanneer u naar de winkel gaat. En u begint ook eerder aan uw BigMac dan dat u bediend wordt in een specialiteitenrestaurant. Het vraagt even geduld, maar als ik mijn werk goed uitvoer, heeft u er jarenlang dagelijks plezier van.

Ook heb ik intussen wel geleerd, dat meubelmaken en haastwerk niet goed samengaan. Hout laat zich niet dwingen! En nog "even" een bewerking uitvoeren leidt al snel tot fouten, waarbij het veel meer tijd kost om te herstellen dan de winst van "eventjes doordrukken". Neen, dan kun je soms een bewerking beter tot morgen laten liggen.