Rob van Ravenswaay Claasen Meubelmaker

Achtergrond

Een personeelsadviseur die meubels maakt; een vreemde combinatie? Het maken van dingen heb ik van huis uit meegekregen. Met mijn ouders bouwde ik ooit een huis in de Provence. Hoewel niet meer in familiebezit, staat het huis er na dik 50 jaar nog steeds, stevig en solide. Met al onze verhuizingen kwamen er ook allerlei klussen, grote en kleinere verbouwingen langs. De kennis en vaardigheden die ik thuis leerde, kon ik daarbij heel goed gebruiken.

Toen ik voor onszelf een tafel wilde maken, was het advies van een goede vriend die al langer met meubelmaken bezig was: “Ga ’n keer mee naar Langbroek en je bent verkocht”. Hij had gelijk, na dat ene bezoek aan “De Schrijn” was ik dan ook écht verkocht!

Een enorme afwisseling met mijn werk als adviseur Personeel & Organisatie, zeker! Maar toch, als je geconcentreerd bezig bent met een stuk hout, vallen vaak opeens alle puzzelstukjes op hun plaats. En heb je de oplossing te pakken van het vraagstuk waar je bij een klant mee bezig bent. Het combineren van delen tot een mooi tafelblad vraagt oog voor de loop van de draad in het hout en mogelijke warrige plekken. In essentie kijk je dan op dezelfde manier als bij het goed laten draaien van een team.

In eerste instantie 'n enorm leuke afwisseling van mijn werk als P&O-adviseur. In 2010 heb ik mijn advieswerk helemaal afgesloten en is het meubelmaken de hoofdmoot van mijn bezigheden geworden. Ja, mijn hobby is daarmee op een leuke manier compleet uit de hand gelopen!

Aanvankelijk in een werkplaats in Doorn een hoekje gehuurd en het gebruik van grote machines. In 2012 heb ik mij aangesloten bij het MMC: het MeubelMakers Collectief in Utrecht. Met 12 man en vrouw exploiteert het MMC aan de Jutfaseweg een grote werkplaats. Alle machines staan 24/7 voor je klaar. Ook is er altijd wel iemand die even kan helpen tillen, of - nog belangrijker - kan meedenken over de juiste constructie e.d.

Met zeer veel plezier heb ik vijf jaar actief deel uit gemaakt van dit collectief. Na onze verhuizing van Driebergen naar Odijk wordt het echter tijd de activiteiten weer terug te brengen naar een serieus hobbyniveau: kwalitatief mooi werk, maar de opdrachten iets bescheidener van omvang. Een eenmanswerkplaats.

Als u een grotere opdracht heeft, breng ik u graag in contact met de meubelmakers van het MMC; met alle vertrouwen.